ua en ru

Радник Асада не виключає повернення російських військ у Сирію

Радник Асада не виключає повернення російських військ у Сирію Фото: радник Башара Асада прокоментувала рішення РФ про виведення військ з Сирії

Уряд Сирії вважає, що Туреччина і Саудівська Аравію повинні припинити постачання зброї в країну

Радник сирійського президента Бутаїна Шаабан не виключає повернення російських військ у Сирію і вважає, що Сполученим Штатам Америки слід змусити Туреччину і Саудівську Аравію припинити постачання зброї в країну. Про це радник Башара Асада заявила в інтерв'ю ліванському телеканалу Al-Mayadeen, передає Reuters.

Таким чином Бутаїна Шаабан прокоментувала рішення Володимира Путіна вивести основну частину угруповання Військово-космічних сил РФ з Сирії.

"Якщо російські друзі виводять частину своїх сил, то це не значить, що вони не зможуть повернутися у Сирію", - вважає радник Асада.

Вона також повідомила, що президент Росії Володимир Путін не чинив тиску на Дамаск.

"Росія - наш союзник і друг, який розмовляє з нами з повагою", - сказала Шаабан.

Крім того, радник сирійського президента впевнена, що сирійська армія в її нинішньому стані здатна не лише зберегти досягнуті за останні місяці успіхи, але й звільнити нові території.

На її думку, після виведення російського контингенту міжнародне співтовариство має припинити поставки зброї опозиційним угрупованням, які воюють проти урядової армії.

"М'яч тепер на американській стороні. Тепер США слід натиснути на Туреччину і Саудівську Аравію, щоб ті припинили спонсорувати терористів і зупинили постачання зброї в країну", - сказала Бутаїна Шаабан.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін наказав почати виведення основних військ РФ з Сирії з 15 березня.