ua en ru

У Раді Європи чекають на ратифікацію Україною Стамбульської конвенції

У Раді Європи чекають на ратифікацію Україною Стамбульської конвенції Фото: Мортен Енберг (РБК-Україна)

Також сподіваються на створення суспільного мовлення в країні

Представники Ради Європи сподіваються що найближчим часом український парламент ратифікує Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок, домашньому насильству та боротьбу з цими явищами (Стамбульська конвенція). Про це повідомив голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг у коментарі РБК-Україна.

"Найближчим часом ми сподіваємось на ратифікацію Стамбульської конвенції парламентом України. По ЗМІ: сподіваємось на створення суспільного мовлення в країні", - заявив Енберг.

Він додав, що у Офісі Ради Європи активно підтримують проведення реформ в Україні. Зокрема, представники Офісу РЄ надають експертну підтримку у питаннях виборчого законодавства та судової реформи.

"Ми співпрацюємо з урядом України, з міністерствами, з органами місцевого самоврядування та партнерами в Україні у різних напрямках. Це стосується реформи децентралізації, судової реформи, прокурорської системи, а також питання виборчого законодавства. Ми працюємо тут і згідно з планом дій (Ради Європи для України на 2018-2021 роки - ред.) у нас є різні проекти у цих сферах, які я назвав. Ми надаємо експертну підтримку, розробляємо методологію, як працювати краще - згідно стандартів Ради Європи", - заявив Енберг.

Він також наголосив, що офіс Ради Європи підтримує в Україні програми з підтримки внутрішньо переміщених осіб та програм щодо запобігання насильству проти жінок в Україні.

Нагадаємо, 13 квітня у Хорватії ратифікували Стамбульську конвенцію.