ua en ru

У Раді Європи закликали відновити безпеку журналістів, враховуючи вбивство Шеремета

У Раді Європи закликали відновити безпеку журналістів, враховуючи вбивство Шеремета Фото: Павло Шеремет

Насильство щодо журналістів є прямою загрозою свободи ЗМІ

У Раді Європи закликали відновити в Україні умови необхідні для безпеки журналістів, зважаючи на вбивство Павла Шеремета. Про це йдеться в заяві генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда, повідомляє пресс-служба відомства.

"Генеральний секретар Ради Європи рішуче засуджує жахливе вбивство журналіста Павла Шеремета сьогодні у Києві. Він закликає українську владу і правоохоронні органи швидко і ефективно розслідувати цей злочин, направивши важливе повідомлення суспільству про те, що виконавці і організатори насильства щодо журналістів мають бути притягнуті до відповідальності. Рада Європи підтримує зусилля української влади, спрямовані на досягнення цієї мети", - йдеться у повідомленні.


Також зазначається, що насилля щодо журналістів є прямою атакою на свободу вираження поглядів та свободу засобів масової інформації.

"Вбивство Павла Шеремета вказує на те, що атмосфера ненависті і підозрілості по відношенню до журналістів в Україні має серйозні наслідки і варто людських життів. Необхідні умови для забезпечення безпеки журналістів повинні бути відновлені в Україні", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Павло Шеремет був убитий сьогодні у Києві.