ua en ru

Рада регіонів затвердила за основу концепцію державної кадрової політики

Рада регіонів затвердила за основу концепцію державної кадрової політики, передає кореспондент РБК-Україна.
Згідно з рішенням Ради регіонів Кабміну рекомендується взяти за основу проект "Стратегія державної кадрової політики України на 2011-2020 рр.", доопрацювати його з урахуванням зауважень, винести доопрацьований проект програми на широке громадське та експертне обговорення, подати проект програми на розгляд Ради національної безпеки та оборони України (РНБОУ) в IV кв. ц.р., і після проходження всіх необхідних процедур внести на розгляд парламенту проект закону України "Про державну службу", передбачивши поширення його дії на посадових осіб місцевого рівня.
У ході свого виступу Президент України Віктор Янукович наголосив, що проект програми в цілому підготовлений достатньо фахово і враховує основні проблеми в усіх сферах і першочергові цілі для їх подолання.
"Таким чином буде чітко зрозуміло, в якому стані в нас перебувають кадри", - наголосив В.Янукович.
У свою чергу міністр Кабінету міністрів України Анатолій Толстоухов наголосив, що на даний момент країна гостро відчуває нестачу кваліфікованих кадрів у сфері державного управління. Основною проблемою є відсутність професійної підготовки держслужбовців, низький рівень підбору персоналу.
У свою чергу міністр освіти і науки України Дмитро Табачник наголосив на необхідності одночасного реформування державної служби і вищої школи по підготовці державних кадрів.
Завершуючи засідання Ради регіонів Президент України Віктор Янукович зазначив, що наступне засідання відбудеться в Києві і буде присвячене питанню підготовки державного бюджету на 2011 р. Він також додав, що готовий взяти участь в засіданні Кабміну, коли буде розглядатися питання підготовки до осінньо-зимового періоду.