ua en ru

Рада регіонів ухвалила до 1 жовтня 2013 р. підготувати пропозиції щодо реформи місцевого самоврядування в пілотних регіонах

Рада регіонів постановила підготувати до 1 жовтня 2013 р. пропозиції щодо пілотних регіонів по реформі місцевого самоврядування. Про це заявив заступник глави Адміністрації Президента України Сергій Ларін на брифінгу за результатами засідання Ради регіонів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Рада регіонів вирішила реалізацію державної політики у сфері сприяння розвитку місцевого самоврядування першочерговим пріоритетом суспільних відносин у державі. Організувати обговорення концепції реформи місцевого самоврядування з урахуванням результатів обговорення доопрацювати и затвердити концепцію реформи місцевого самоврядування. З метою визначення ефективності нового організаційно-правового та фінансово-економічного механізмів функціонування місцевого самоврядування до 1 жовтня цього року підготувати пропозиції проведення експерименту в окремих областях з урахування специфіки їхньої територіальної громади", - зазначив Ларін.

Крім того, Рада регіонів вирішила рекомендувати Кабінету міністрів України з урахуванням пропозицій органів місцевого самоврядування переглянути форму розподілу обсягів міжбюджетних трансфертів між державним бюджетом та місцевими бюджетами з метою усунення диспропорцій місцевих бюджетів.

Сьогодні 70% територіальних громад дотується державою.

Читайте також: Конституційна асамблея розгляне питання змін до Конституції протягом найближчих двох тижнів