ua en ru

Конституційна асамблея розгляне питання змін до Конституції протягом найближчих двох тижнів

Конституційна асамблея розгляне питання змін до Конституції України протягом найближчих двох тижнів. Про це сьогодні повідомила секретар Конституційної асамблеї, радник Президент України Марина Ставнійчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні працює Конституційна асамблея. Найближчим часом очікується засідання, на якому буде розглянута концепція змін до Конституції України, в тому числі у питання, які повинні стати конституційними засадами місцевого самоврядуванні, у тому числі питання адміністративно-територіально устрою, відповідного статусу Автономної республіки Крим, та міст Київ та Севастополь", - заявила Ставнійчук.

За її словами, найближче засідання Конституційної асамблеї повинно відбутися протягом одного-двох тижнів.

"Я сподіваюсь, що у найближчий тиждень-два точно буле проведене пленарне засідання Конституційної асамблеї. Зараз всі комісій Конституційної асамблеї завершують роботу щодо відповідних розділів Конституції з питані удосконалення тих чи інших положень Конституції. Здається, що ми підходимо до того етапу, коли Конституційна асамблея покаже цілісний, системний, комплексний підхід до оновлення Конституції України", - повідомила Ставнійчук.

Читате також: Венеціанська комісія очікує для експертизи проект змін до Конституції України у частині правосуддя