ua en ru

Рада НБУ на засіданні 31 березня не змогла прийняти жодного рішення, - джерело

Рада НБУ на засіданні 31 березня не змогла прийняти жодного рішення, - джерело Фото: Національний банк України

Прийняття рішень було неможливим через відсутність кворуму

Рада Національного банку України на засіданні 31 березня не змогла прийняти жодного рішення. Про це РБК-Україна повідомило джерело, знайоме з результатами засідання.

Джерело повідомило, що прийняття рішень було неможливим через відсутність кворуму.

На засідання не з'явилася член ради, голова НБУ Валерія Гонтарева, хоча за інформацією співрозмовника, вона знаходилася в будівлі НБУ.

Ще один член Ради - Тимофій Милованов, який є заступником голови Ради НБУ, перебував у США, і зв'язок з ним по Skype налагодити не вдалося.

"Таким чином, враховуючи, що з 7 членів складу Ради НБУ на засіданні були присутні лише 5, прийняття рішень було неможливим, оскільки згідно із законом про НБУ, засідання Ради є правомочним за умови присутності шести членів", - повідомило джерело.

У результаті було проведено робочу нараду членів Ради НБУ.

Згідно порядку денного, на засіданні 31 березня планувалося визначити суму прогнозованого прибутку НБУ до розподілу за 2017. Також планувалося обговорити питання про наслідки та можливі ризики для фінансової стабільності країни у зв'язку з припиненням переміщення вантажів через лінію розмежування в Донецькій і Луганській областях та про наслідки введення НБУ санкцій та обмежень у відношенні російських банків.

Нагадаємо, в НБУ повідомили, що дефіцит платіжного балансу в лютому скоротився до 27 млн доларів.