ua en ru

Рада НБУ рекомендувала правлінню провести операції рефінансування банків на термін до 360 днів

Рада Національного банку (НБУ) рекомендувала правлінню провести операції рефінансування банків на термін до 360 днів. Про це йдеться в листі ради Нацбанку від 14 вересня 2012 р. № 10-013/156, передає прес-служба регулятора.

"З метою забезпечення підтримки ліквідності банків в умовах обмеженого доступу до зовнішніх джерел фінансування розглянути можливість проведення операцій рефінансування на термін до 360 днів. З огляду на необхідність уникнення ризиків для фінансової та монетарної стабільності враховувати, що таку підтримку доцільно надавати лише банкам, які сумлінно виконують усі встановлені регулюючі вимоги Національного банку України", - йдеться в листі.

Крім того, рада рекомендувала правлінню у разі визначення та затвердження на урядовому рівні пріоритетних проектів економічного розвитку, у реалізації яких зацікавлена держава, сприяти в межах діючого законодавства і монетарних можливостей їх підтримці банківською системою та сприяти уряду в роботі з розміщення державних цінних паперів для населення.

Читайте також: НБУ посилює вимоги для одержання банками рефінансування.