ua en ru

Рада НБУ надала рекомендації уряду та Нацбанку щодо стабілізації гривні

Рада НБУ надала рекомендації уряду та Нацбанку щодо стабілізації гривні Фото: рада НБУ не бачить передумов до девальвації гривні

У раді не бачать фундаментальних передумов для надмірного коливання обмінного курсу

Рада Національного банку України (НБУ) за результатами позачергового засідання (17 січня 2007 року), присвяченого поточному стану валютного ринку, дав уряду і Нацбанку низку рекомендацій, спрямованих на стабілізацію курсу гривні. Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова ради Богдан Данілішин.

За його словами, уряду та НБУ слід переглянути практику бюджетної експансії у кінці року, яка може мати значні негативні макроекономічні наслідки, ускладнювати проведення монетарної політики і привести до втрат державних фінансів.

"Уряду також слід прислухатися до наших рекомендацій. Переконаний, що їх реалізація сприятиме відродженню довіри до банків, повернення депозитів у банківському секторі, активізації кредитування, а отже, створить міцну основу для відновлення національної економіки", - зазначив Данілішин.

Економічного підґрунтя для надмірних коливань обмінного курсу немає Рада Національного банку України надала рекомендаці...

Опубліковано Богданом Данилишиним 18 січня 2017 р.

Крім того, голова ради підкреслив, що фундаментальних передумов для надмірного коливання обмінного курсу немає, а стрибки, які відбуваються на валютному ринку, зумовлені сезонними факторами.

Також Данілішин додав, що повний список рекомендацій буде найближчим часом опублікований на офіційній сторінці ради НБУ в інтернеті.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що НБУ пообіцяв стабілізувати курс гривні.