ua en ru

Рада міністрів Криму та ПРООН підписали Меморандум про співробітництво, бюджет проекту - 1,55 млн євро

Рада міністрів Автономної Республіки Крим підписала Меморандум про співпрацю та Заяву про наміри з Програмою розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН), бюджет проекту становить 1,55 млн євро. Про це повідомляє головне управління інформаційної політики Ради міністрів АР Крим, передає кореспондент РБК-Україна.

Меморандум визначає основні напрямки та механізми співпраці уряду Криму і ПРООН. Зокрема, він передбачає розвиток мережі кооперативів та малих сільгоспвиробників, сільського туризму, просування соціального підприємництва, децентралізацію надання послуг сільського водопостачання, охорони здоров'я, енергопостачання, захисту навколишнього середовища та транспортного забезпечення. Крім того, при Регіональному комітеті з економічних реформ планується створити Координаційну раду з питань залучення інвестицій і розвитку міжнародного технічного співробітництва. Меморандум підписаний строком на 3 роки.

Заява про наміри між Радою міністрів Криму та ПРООН передбачає переформатування проекту "Підтримка Агентства регіонального розвитку АР Крим", який буде націлено на безпосередню роботу з регіонами. В рамках проекту містах і районах автономії будуть надавати підтримку щодо вдосконалення стратегій розвитку, розробки проектів тощо.

Для участі в зазначеному проекті відібрано 5 регіонів: Євпаторія, Феодосія, Бахчисарайський, Кіровський і Нижньогірський райони.

Нагадаємо, у квітні у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України очільник відомства Анатолій Близнюк та координатор ООН, постійний представник ПРООН в Україні Олів'є Адам підписали спільну декларацію про наміри щодо співробітництва у сфері реалізації енергоефективних заходів у житловому секторі.