ua en ru

Рада міністрів АРК та РНК ЧЕС підписали договір про співробітництво в сфері інвестицій

Радою міністрів АРК та Російським Національним Комітетом по Чорноморському Економічного Співробітництва (ЧЕС РНК) підписано угоду про співробітництво у сфері інвестицій строком на три роки. Підписання відбулося в Ялті, в Лівадійському палаці в ході засідання Економічної ради СНД. Підписи під документом поставили глава Ради Міністрів АРК Василь Джарти та голова РНК ЧЕС Віктор Архипов. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Як відзначив кримський прем'єр, відповідаючи на питання журналістів, угода дає можливість просувати на міжнародному рівні кримські інвестиційні та інноваційні проекти.

"Це допоможе залучити інвестиції в економіку Криму і сприятиме розвитку автономії, підвищенню рівня життя кримчан", - підкреслив В.Джарти.

У свою чергу, В.Архипов зазначив, що РНК ЧЕС забезпечує участь Росії в Організації Чорноморського економічного співробітництва, яка об'єднує 12 держав. За його словами, підписана угода допоможе Криму більш ефективно представляти свої інтереси не тільки в Росії, але і у всіх цих країнах, у всьому Чорноморському регіоні.

Один з пунктів угоди зобов'язує РНК ЧЕС шукати і залучати інвесторів для реалізації проектів, наданих кримським урядом.