ua en ru

Рада глав МЗС країн ЄС завтра обговорить санкції проти влади України, - Брок

Рада глав МЗС країн ЄС завтра обговорить санкції проти влади України.

Рада міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу завтра, 20 лютого 2014 р., на своєму позачерговому засіданні обговорить санкції проти влади України. Про це сьогодні під час прес-конференції у Європарламенті (м. Брюссель, Бельгія) щодо ситуації в Україні заявив глава комітету закордонних справ Європейського парламенту Ельмар Брок.

"Только что я получил сообщение, что завтра Совет министров иностранных дел ЕС рассмотрит возможность введения санкций против представителей режима Януковича", - сказал он.

Також під час прес-конференції він заявив, що час для санкції проти української влади вже прийшов, включаючи візові та фінансові заходи.

"Санкції повинні бути введені зараз. Настав той час, про який ми так багато говорили. Час прес-релізів минув", - сказав Брок.

При цьому, за словами Брока, санкції мають бути спрямовані виключно проти влади, але не повинні стосуватися простих громадян.

"Ми не закликаємо вводити санкції проти України, ми закликаємо ввести санкції проти представників влади, винних у насильстві у Києві. Це має бути заборона на в'їзд та замороження банківських рахунків", - наголосив він.

Відзначимо, раніше сьогодні стало відомо, що верховний представник Євросоюзу із зовнішньої політики Кетрін Ештон на завтра, 20 лютого 2014 р., скликала позачергове засідання Ради міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу. Початок засідання заплановано на 14:00.