ua en ru

Рада глав МЗС ЄС 20 жовтня не планує рішень про санкції проти Росії

Рада Міністрів закордонних справ країн-членів Європейського Союзу на своєму засіданні 20 жовтня в Люксембурзі не планує приймати рішення про санкції щодо Росії.

Рада Міністрів закордонних справ країн-членів Європейського Союзу на своєму засіданні 20 жовтня в Люксембурзі не планує приймати рішення про санкції щодо Росії. Про це заявив сьогодні в Брюсселі журналістам високопоставлений європейський дипломат, повідомляє "ЄС-плюс".

"Ми не очікуємо ніякого рішення щодо санкцій. Це питання, звичайно, буде підніматися деякими країнами-членами", - сказав він.

Дипломат підкреслив, що наступним кроком в питанні санкцій має стати перегляд ситуації Комітетом постійних представників країн-членів ЄС до кінця жовтня, після чого це питання може бути винесено на обговорення міністрів.

При цьому дипломат нагадав, що санкції ЄС введені на період в один рік, отже, у міністрів немає необхідності переглядати їх зараз.

Нагадаємо, 20 жовтня рада Міністрів ЄС, крім іншого, має намір обговорити ситуацію в Україні та можливу допомогу для неї.