ua en ru

Рада ФПУ визнала необхідність пенсійної реформи, але відкинула підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років

Учора в Києві пройшов рада Федерації профспілок (ФПУ), на якій віце-прем'єр Сергій Тігіпко намагався переконати членів ради у необхідності пенсійної реформи, що передбачає підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років. Керівництво ФПУ не прийняло цих доводів, проте визнало, що Кабмін змушений підняти пенсійний вік, оскільки цього вимагає Міжнародний валютний фонд, пише "Комерсант-Україна".
На засідання ради ФПУ С.Тігіпко прибув, щоб обговорити вимоги федерації до уряду поліпшити соціально-економічну ситуацію в країні. Як відомо, ФПУ вимагає відкликати законопроект Кабінету міністрів, що пропонує, зокрема, підвищити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років. В уряді вважають, що після збільшення кількості працюючого населення щорічні надходження до Пенсійного фонду зростуть на 500 млн грн.

Виступаючи перед членами ради ФПУ, С.Тігіпко в черговий раз підтримав проект пенсійної реформи. За його даними, дефіцит Пенсійного фонду становить 34,4 млрд грн. Однак ФПУ не вкотре не підтримала пенсійну реформу в такому вигляді.