ua en ru

Рада Європи в травні почне моніторинг розвитку місцевого самоврядування в Україні, - Ставнійчук

Моніторинговий комітет конгресу Ради Європи здійснюватиме моніторинг розвитку місцевого самоврядування в Україні. Про це на сьогоднішньому брифінгу заявила радник Президента України, керівник управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента Марина Ставнійчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перебуваючи в Раді Європи я мала також зустріч з керівництвом Конгресу регіональних влад Ради Європи. Йшлося про те, що моніторинговий комітет Конгресу має намір здійснювати відповідний моніторинг розвитку місцевого самоврядування в Україні", - сказала Ставнійчук.

За її словами, цей моніторинг почнеться у травні 2012 р.

Таким чином, ми, повідомила Ставнійчук, "відповідно з органами Ради Європи, які займаються місцевим самоврядуванням, Конституційна Асамблея, матиме можливість серйозно попрацювати з тим щоб коли цей моніторинг буде закінчуватися у 2013 р., ми мали можливість отримати позитивну оцінку з цих питань".

Нагадаємо, вчора Президент України Віктор Янукович своїм указом № 168/2012 увів до складу Комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права радника Президента України, керівника головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента України Марину Ставнійчук , призначивши її співголовою цієї комісії.