ua en ru

Рада Європи вимагає від РФ скасувати рішення про заборону Меджлісу

Рада Європи вимагає від РФ скасувати рішення про заборону Меджлісу Фото: Рада Європи

Рада також вимагає дозволити лідерам Меджлісу в'їзд в Крим

Комітет міністрів Ради Європи (КМРЄ) сьогодні, 3 травня 2017 року, у французькому Страсбурзі ухвалив рішення у Криму, висунувши ряд вимог до Російської Федерації. Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін в Twitter.

"КМРЄ закликав скасувати рішення про заборону Меджлісу і про заборону лідерам Меджлісу в'їзду в Крим. Ще один важіль тиску на РФ", - заявив Клімкін.

Згідно з інформацією міністра, комітет також пропонує Комісару Ради Європи з прав людини розглянути можливість вжиття заходів по оцінці ситуації з правами людини в Криму.

Також, КМРЄ закликає до повного виконання Резолюції Генеральної Асамблеї ООН по Криму і приєднується до виконання цієї резолюції.

Президент України Петро Порошенко привітав рішення КМРЄ і назвав його "підтвердженням неминучості відповідальності Росії".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) зібрали необхідну кількість підписів з вимогою до Росії відновити Меджліс кримськотатарського народу в окупованому Криму.