ua en ru

Рада Європи допомагатиме Україні у питаннях нацменшин

Рада Європи допомагатиме Україні у питаннях нацменшин Фото: Рада Європи (facebook.com eucouncil)

Допомога надаватиметься у контексті реформи освіти та спецпроектів для підтримки нацменшин

Рада Європи надаватиме Україні підтримку у забезпеченні прав національних меншин. Про це йшлося 1 лютого 2018 року під час зустрічі заступника міністра закордонних справ України Василя Боднара з делегацією Ради Європи, передає прес-служба МЗС України.

Зокрема, особливу увагу під час зустрічі було приділено закону "Про освіту" та його мовній статті. Так, делегація Ради Європи відзначає важливість допомоги представникам деяких національних меншин у вивченні державної мови.

Також скоро запрацює проект "Зміцнення захисту національних меншин в Україні". Його впровадження є результатом спільної роботи Європейського союзу та РЄ. Зокрема, у рамках проекту, всі майбутні ініціативи мають бути обговорені із представниками національних меншин.

Нагадаємо, ще у вересні 2017 року міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна гарантуватиме вільний розвиток мов національних меншин.

Раніше президент Молдови Ігор Додон розкритикував прийняту Верховною Радою освітню реформу і закликав Україну переглянути свою нову політику щодо національних меншин. Також обурення прийнятим законом неодноразово висловлювали в МЗС Угорщини.