ua en ru

Рада ЄС ввелаі санкції на транспортування зброї з Сирії

Рада Європейського союзу (ЄС) посилила санкції проти Сирії. Про це йдеться в опублікованому документі організації. Зокрема, було посилено законодавство щодо транспортування зброї. Нові заходи забороняють імпорт сирійського зброї в країни ЄС, а також будь-яку участь Євросоюзу в його переміщення. Громадянам ЄС і зареєстрованим у ньому підприємствам забороняється надавати фінансову підтримку експорту зброї.

Крім того, в список осіб, які несуть відповідальність за придушення повстання і насильство проти мирного населення, були додані 28 імен і дві компанії. Нагадаємо, що зазначеним у цьому списку заборонений в'їзд на територію країн Євросоюзу, а їхні активи заморожені. Таким чином, в цілому в переліку містяться 181 ім'я і 54 компанії.

Читайте також: У Сирії викрали перекладачку - громадянку України

В Сирії з березня 2011 р. продовжується протистояння влади і озброєної опозиції. Опозиція вимагає відставки Президента країни Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірствах по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують "банди озброєних терористів", підтримувані закордонними радикальними угрупуваннями ісламістів.