ua en ru

Рада ЄС затвердила політику щодо Східного партнерства

Рада ЄС затвердила політику щодо Східного партнерства Ілюстративне фото (csamir.com)

Документ стосується політики Східного партнерства після 2020 року

Рада Європейського союзу затвердила висновки про політику Східного партнерства після 2020 року, в яких підтвердила її стратегічне значення. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням сайт Ради ЄС.

У висновках відзначаються "значні досягнення Східного партнерства", а також Рада ЄС підтверджує свій "підхід, заснований на стимулюванні і умовах, як засіб заохочення країн Східного партнерства до продовження реформ і нарощуванню зусиль у цьому напрямку".

"Рада підтверджує, що нинішня політична основа, включаючи "20 результатів до 2020 року", є чинною і приносить відчутні результати та користь людям. Рада також підкреслює важливість майбутнього Східного партнерства як стратегічної, амбітної, гнучкої та всеохоплюючої основи для співробітництва, що дозволяє учасникам спільно вирішувати загальні і глобальні завдання в широкому спектрі областей, особливо у нинішньої безпрецедентної ситуації, викликаної пандемією COVID-19", - йдеться в повідомленні.

В Facebook місії України при ЄС привітали ухвалення висновків Ради ЄС.

"Україна з нетерпінням очікує амбітного 6-го Саміту СП, на якому повинні бути затверджені стратегічні цілі на майбутнє", - зазначив глава Місії України в ЄС Микола Точицький.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 7 травня у телефонній розмові зі своїм польським колегою Яцеком Чапутовичем обговорив підготовку до шостого саміту Східного партнерства.

Раніше РБК-Україна писало, що Київ запропонував укласти угода про Спільний авіаційний простір з Європейським союзом під час саміту Східного партнерства. Підписання угоди обговорювався під час телефонної розмови керівників урядів України і Хорватії.