ua en ru

Рада ЄС затвердила новий режим санкцій за застосування хімзброї

Рада ЄС затвердила новий режим санкцій за застосування хімзброї Ілюстративне фото (twitter.com/SputnikNewsKGZ)

Санкції будуть спрямовані на осіб і суб'єктів, які безпосередньо відповідають за розробку і використання хімічної зброї

Сьогодні, 15 жовтня, Рада Європейського союзу (ЄС) затвердила новий режим санкцій за застосування хімічної зброї. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу організації.

Як повідомляється, Рада Євросоюзу ухвалила новий режим введення санкцій щодо фізичних і юридичних осіб, причетних до створення і застосування хімічної зброї.

"Рада прийняла новий режим обмежувальних заходів щодо боротьби з використанням і поширенням хімічної зброї. Це рішення є прямим наслідком висновків Європейської ради від 28 червня 2018 року", - наголошується в повідомленні.

Зазначається, що тепер ЄС зможе застосовувати санкції до осіб та організацій, залучених до розробки і використання хімічної зброї в будь-якому місці, незалежно від їхньої національності та місця розташування.

Крім того, у Раді ЄС уточнили, що обмежувальні заходи будуть спрямовані на осіб і суб'єктів, які безпосередньо відповідають за розробку і використання хімічної зброї, а також тих, хто надає фінансову, технічну та матеріальну підтримку, і тих, хто допомагає, заохочує їх або асоціюється з ними.

Санкції включають заборону на поїздки до ЄС, заморожування активів фізичних осіб і заморожування активів для суб'єктів господарювання. Також особам і організаціям ЄС забороняється надавати кошти суб'єктам, що потрапили під санкції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нові санкції Європейського союзу проти Російської Федерації (РФ) можуть ввести 15 жовтня. Нові санкції ЄС пов'язані із застосуванням хімічної зброї у британському Солсбері, а також в Сирії.