ua en ru

Рада ЄС не ухвалила жодного рішення щодо України

Рада Європейського союзу із закордонних справ у Брюсселі сьогодні, 18 листопада, не прийняв жодного рішення щодо можливого підписання Угоди про асоціацію з Україною, однак готовий це зробити в будь-який час. Про це за підсумками засідання повідомив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус.

Рада Європейського союзу із закордонних справ у Брюсселі сьогодні, 18 листопада, не прийняв жодного рішення щодо можливого підписання Угоди про асоціацію з Україною, однак готовий це зробити в будь-який час. Про це за підсумками засідання повідомив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус (на фото), передає "5 канал".

Як зазначається, такий результат засідання був цілком очікуваним.

"Ми потребуємо лідерства від українських лідерів, насамперед - від українського Президента, він має владу і вплив. Настає момент істини, і ці 10 днів до саміту будуть вирішальними", - заявив Лінкявічус.

Раніше, перед засіданням ради, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт повідомив, що ЄС не може прийняти рішення щодо України, адже робота місії Кокса-Кваснєвського ще не завершена.

Своєю чергою, глава німецького зовнішньополітичного відомства Гідо Вестервелле закликав українські еліти до якнайшвидшого компромісу з питання євроінтеграційного вектора.

"Ми хочемо, щоб Україна орієнтувалася на ЄС, але за правильних умов. Насамперед - верховенства права, і справа Тимошенко має величезне значення. Я закликаю Україну діяти негайно і об'єднатися у практичному сенсі слова на шляху до встановлення верховенства права, а не втрачати час. Годинник працює і час спливає - всі в Україні мають це усвідомлювати", - резюмував глава МЗС Німеччини.

Як повідомлялося, Верховна Рада розгляне у четвер, 21 листопада, два євроінтеграційних законопроекти за скороченою процедурою.

Зазначимо, раніше у Європарламенті висловлювали надію, що ВР 19 листопада 2013 р. прийме всі євроінтеграційні закони.

Як заявляв Президент Польщі Броніслав Коморовський, Україна може виконати частину умов ЄС і після саміту у Вільнюсі.

Нагадаємо, місія Європарламенту у складі екс-Президента Польщі Олександра Кваснєвського і екс-президента ЄП Пета Кокса подовжена до саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі, який відбудеться 28-29 листопада.