ua en ru

Рада ЄС призначила нового голову місії в Україні

Рада ЄС призначила нового голову місії в Україні Фото: Кестутіс Ланчінскас

Головою Консультативної місії ЄС в Україні став Кестутіс Ланчінскас

Рада ЄС 7 січня 2016 року призначила Кестутіса Ланчінскаса головою Консультативної місії ЄС в Україні. Про це йдеться в прес-релізі місії.

Зазначається, що Ланчінскас замінить на посаді Калмана Міжея, і, як очікується, приступить до своїх повноважень 1 лютого 2016 р.

Ланчінскас працював як перший секретар на декількох позиціях в дипломатичній службі Литви протягом 1990-х. З 1998 по 2005 роки був головою служби міжнародного співробітництва та європейської інтеграції в Міністерстві внутрішніх справ Литви, де він також відповідав за участь Литви в миротворчих місіях і приєднання Литви до Шенгенської зони.

Ланчінскас був призначений заступником комісара поліції Литви в 2005 році, до того, як обійняв посаду голови поліції Вільнюського округу у січні 2009 р., на якій він перебував до призначення головою місії.

Консультативна місія ЄС з реформування сектору цивільної безпеки офіційно почала працювати в Україні 1 грудня 2014 року. Мандат місії -надавати підтримку українським державним органам у реформі сектору цивільної безпеки.

Місія має на меті посилити та підтримати реформу таких державних установ, як поліції, інших правоохоронних органів та всієї судової системи, зокрема прокуратури.

Нагадаємо, головування в Раді ЄС з 1 січня перейшло до Нідерландів.