ua en ru

Рада дирeктoрів ТНК-BP прoдoвжить oбговорення aльянсу "Рoснафти" і BP

Менеджмент ТНК-ВР проінформував раду директорів компанії про потенційний інтерес ТНК-BP до участі у стратегічному альянсі ВР і ВАТ "Роснафта". Обговорення даного питання радою директорів ТНК-ВР носило попередній характер і буде продовжено, повідомила прес-служба ТНК-ВР, повідомляє РБК.
Крім того, рада директорів розглянула підсумки діяльності компанії в 2010 р. і плани на 2011 р. ТНК-ВР опублікує аудовану фінансову звітність за US GAAP за 2010 р. 1 березня 2011 р., нагадує компанія.
Рада директорів заслухав звіт менеджменту ТНК-ВР про хід реалізації та фінансування ключових проектів в 2011 р.
Рада директорів також схвалив результати міжнародного аудиту запасів компанії за 2010 р., проведеного Degoyler & MacNaughton. Планується, що дані міжнародного аудиту запасів ТНК-BP за 2010 р. будуть опубліковані 24 лютого 2011 р.
Як повідомив раніше незалежний директор ТНК-ВР Олександр Шохін, акціонери компанії попросили незалежних директорів сформулювати свою позицію щодо угоди ВР і "Роснафти" і представити її на засіданні ради директорів 18 лютого. Незалежні директора ТНК-ВР зустрічалися напередодні для визначення своєї позиції з цього питання. За неофіційною інформацією, наступне засідання ради директорів ТНК-ВР, на якому буде прийнято рішення по угоді ВР і "Роснафти", відбудеться 25 лютого. Також очікується, що 25 лютого буде розглянуто питання про виплату дивідендів за IV квартал 2010 р. у розмірі 780 млн дол.
"Роснафта" і ВР оголосили про укладення стратегічного альянсу з освоєння шельфових родовищ в Арктиці 15 січня 2011 р. Для розробки трьох Східно-Пріновоземельскіх ділянок в Карському морі компанії створять спільне підприємство (СП). Компанії також домовилися про обмін акціями, в результаті якого "Роснафта" отримає 5% акцій BP, а ВР - 9,5% акцій "Роснефті" (в сукупності з уже наявними у BP акціями "Роснафті" її частка в російської компанії збільшиться до 10,8%).