ua en ru

Рада директорів "Роснєфті" схвалила купівлю у ВР 50%-вої частки в групі ТНК-ВР

Рада директорів НК "Роснєфть", на засіданні якої були розглянуті питання, пов'язані з укладанням угод з групою ВР, схвалила низку рішень, говориться в повідомленні компанії. "Роснєфть" і ВР завершили узгодження документів юридично зобов'язучих угод, які планується підписати найближчим часом, наголошується в повідомленні НК.

Схвалена угода складається з двох частин і структурована таким чином: "Роснєфть" купує 50% частку ВР у компаніях TNK-BP Limited і TNK Industrial Holdings Limited в обмін на 25,4 млрд дол. коштами і 3,04% акцій "Роснєфті" (за ціною 8 дол. за акцію). Одночасно схвалена операція з продажу "РН-Розвитком" 9,8% акцій "Роснєфті" на користь групи BP за ціною 8 дол. за акцію, на загальну суму в розмірі 8,3 млрд дол.

Таким чином, в результаті взаємозаліків за підсумками закриття схвалених угод "Роснєфть" заплатить ВР за її частку в ТНК-ВР 17,1 млрд дол. коштами, а ВР отримає 12,84% акцій "Роснєфті".

Зазначені рішення були прийняті відповідно до директив уряду РФ, наголошується в повідомленні компанії. "Роснєфть" і ВР завершили узгодження документів юридично зобов'язуючих угод, які планується підписати найближчим часом, наголошується в повідомленні НК.

Читайте також: Уряд Росії погодив покупку "Роснєфтю" ТНК-ВР

Загальна сума операції з купівлі "Роснєфтю" 100% ТНК-ВР (з урахуванням планованого викупу BP у "Роснафтогазу" 5,66% акцій "Роснєфті") складе 61 млрд дол. При цьому "Роснєфть" може позичити на внутрішньому і зовнішньому ринках для фінансування операції близько 35 млрд дол. За її підсумками британської BP буде належати майже 20% в "Роснєфті".