ua en ru

Рада директорів "Газпрому" доручила правлінню мінімізувати ризики зриву транзиту через Україну

Рада директорів ВАТ "Газпром" доручила правлінню прийняти заходи по мінімізації ризику зриву транзитних поставок газу через територію України європейським споживачам в осінньо-зимовий період 2014-2015 р.

Рада директорів ВАТ "Газпром" доручила правлінню прийняти заходи по мінімізації ризику зриву транзитних поставок газу через територію України європейським споживачам в осінньо-зимовий період 2014-2015 р. Про це повідомляє прес-служба російського газового монополіста.

Також рада директорів доручила правлінню продовжити роботу в рамках укладених між "Газпромом" і "Нафтогазом України" контрактів про обсяги та умови транзиту природного газу через територію України та про купівлю-продаж природного газу, включаючи врегулювання заборгованості української компанією за поставлений газ.

При цьому, за повідомленням прес-служби, учасники засідання підкреслили, що надійність цих поставок може бути забезпечена лише за умови суворого виконання "Нафтогазом" контракту на транзит.

Крім того, учасники засідання нагадали, що заборгованість "Нафтогазу" перед "Газпромом" за поставлений газ складає близько 5,3 млрд дол.

"Перспективи взаємовідносин компаній в цьому напрямку повністю залежать від вирішення питання погашення заборгованості", - підкреслили в "Газпромі", коментуючи можливість відновлення постачань російського газу Україні.

Нагадаємо, з 16 червня 2014 р. російський "Газпром" перевів "Нафтогаз" на режим передоплати та припинив поставки газу в Україну через борги. Водночас Україна продовжує здійснювати транзит російського газу в Європу.