ua en ru

Рада безпеки ООН рішуче засудила обстріл зупинки у Донецьку

Рада безпеки ООН рішуче засудила обстріл зупинки у Донецьку

Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй (ООН) рішуче засудила обстріл зупинки громадського транспорту в Донецьку, що стався 22 січня. Про це сказано в заяві членів організації.

"Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй засудила рішучим чином сьогоднішній обстріл, в результаті якого загинули більше 10 мирних жителів в Східній Україні на тлі активізації зіткнень між урядом і опозиційними по відношенню до них силами", - сказано в заяві.

Крім того, члени організації звернули увагу на важливість проведення розслідування, для з'ясування реальних обставин і винуватців події.

У своїй заяві для преси члени ради також підкреслили необхідність повної реалізації мінського протоколу, і привітали вчорашнє спільну заява, зроблену міністрами закордонних справ Франції, Німеччини, Російської Федерації та України в спробі знайти мирне вирішення конфлікту.

Нагадаємо, тиждень тому Рада безпеки ООН рішуче засудила обстріл автобуса під Волновахою, під час якого загинули 10 людей, не менше 18 отримали поранення.