ua en ru

Радбез ООН прийняв резолюцію про захист культурної спадщини у збройних конфліктах

Радбез ООН прийняв резолюцію про захист культурної спадщини у збройних конфліктах Фото: СБ ООН прийняв резолюцію про захист культурної спадщини

Україна значиться серед співавторів документа

Рада безпеки Організації об'єднаних націй ухвалила резолюцію про захист культурної спадщини у збройних конфліктах. Про це йдеться в повідомленні місії України в ООН Twitter.

"Резолюція засуджує незаконне знищення культурної спадщини, а також розграбування і підтверджує, що такі дії можуть бути визнані військовим злочином", - йдеться у повідомленні.

Документ закликає вжити заходів для попередження та припинення контрабанди і незаконного обігу культурних цінностей, а також налагодити широкомасштабне співробітництво між правоохоронними та судовими органами за підтримки ЮНЕСКО та Інтерполу.

Крім того, резолюція передбачає, що захист культурної спадщини буде включатися в завдання миротворчих місій ООН. Ініціювали резолюцію Італія і Франція, Україна значиться серед співавторів документа.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Раді безпеки ООН засудили ракетні випробування Північної Кореї: запуск ракети і випробування ракетного двигуна назвали "серйозним порушенням" міжнародних зобов'язань КНДР.