ua en ru

Радбез ООН застерігає Асада від наступу на Ідліб

Радбез ООН застерігає Асада від наступу на Ідліб Фото: Радбез ООН (flickr.com/poroshenkopetro)

Наступ на північно-західну провінцію Сирії може спровокувати гуманітарну катастрофу

Рада безпеки ООН застерігає уряд Башара Асада від наслідків можливого наступу сирійської армії на провінцію Ідліб, що залишається під контролем терористів "Ісламської держави" (ІДІЛ). Про це заявили у вівторок, 28 серпня, на засіданні, присвяченому гуманітарній ситуації в Сирії, передає DW.

Сирійські урядові війська наразі стягнуті до кордонів Ідлібу.

Представник Швеції Карл Скау підкреслив, що наступ на північно-західну провінцію може спровокувати "гуманітарну катастрофу".

У свою чергу, високопоставлений представник департаменту ООН з гуманітарних питань Джон Гінг зазначив, що за минулі тижні гуманітарне становище в Ідлібі вже істотно погіршилося.

"На кону - життя 2,2 мільйона чоловік... Асаду загрожує відплата, якщо він під час наступу на Ідліб застосує хімічну зброю", - заявив представник Франції.

Водночас Росія підтримує сирійський уряд, стверджуючи, що він у змозі досягти стабільності в країні після кількох років громадянської війни і дати гарантії повернення біженців на батьківщину.

Нагадаємо, Сполучені Штати приєднаються до переговорів з нової сирійської конституції під керівництвом ООН у Женеві 14 вересня.