ua en ru

Радбез ООН може до кінця року ухвалити резолюцію щодо миротворців на Донбасі

Радбез ООН може до кінця року ухвалити резолюцію щодо миротворців на Донбасі Фото: миротворці ООН (United Nations)

Волкер готує тези, що миротворці повинні контролювати всю територію конфлікту

Рада безпеки Організації об'єднаних націй (ООН) може до кінця року ухвалити резолюцію щодо миротворців на Донбасі. Про це повідомив народний депутат Володимир Ар'єв за результатами зустрічі нардепів із спецпредставником Держдепартаменту Сполучених Штатів по Україні Куртом Волкером в Facebook.

"Найголовніше сьогодні від Курта Волкера: можливо що до кінця року буде резолюція Радбезу ООН по миротворчій місії на Донбасі", - заявив Ар'єв.

За його словами, Волкер готує тези, за якими "блакитні каски" повинні контролювати всю територію, в тому числі кордон і мати доступ до місць дислокації важкої техніки.

Крім того, спецпредставник Держдепу вважає, що Україна - єдина сторона з усіх, яка показує прагнення до виконання мінських угод.

Також, є враження, що президент Росії Володимир Путін змінив підхід з чисто військового і тепер прагне отримати дружнє йому керівництво України (замість діючого).

Нардеп додав, що на думку Волкера, "Обама був не правий в питанні надання Україні летального зброї" і він перерахував мінімум три чинники, які свідчать про те, що надати зброю можна.

Найголовніше сьогодні від Курта Волкера: - можливо що до кінця року буде резолюція РБ ООН щодо миротворчої місії на Донб...

Опубліковано Volodymyr Ariev 28 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву колишнього президента організації Freedom House Девіда Креймера, що США повинні надати Україні летальну зброю і посилити санкції проти Російської Федерації.