ua en ru

Працівники УБОЗ у Чернівецькій обл. ліквідували ОЗГ, яка торгувала зброєю і наркотиками.

Працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Чернівецькій обл. затримали учасників організованої злочинної групи, які торгували зброєю та наркотиками, повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України. До складу ОЗГ входили троє мешканців м. Чернівці.

Вони протягом 2009-2010 рр. в спеціально облаштованій майстерні перероблювали шумові пістолети у вогнепальну зброю і вже модифіковані екземпляри продавали мешканцям Чернівців. Крім цього, торговці зброєю займались реалізацією наркотичних речовин на території Чернівецької обл.
Під час обшуків у затриманих було виявлено та вилучено дві рушниці, дві гвинтівки, 10 пістолетів різних марок, два револьвери, чимало набоїв, порох, частини та механізми пістолетів та рушниць. Окрім зброї оперативники знайшли 65 г марихуани, пігулки наркотичних лікарських засобів.
Відносно затриманих порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю), ч.2 ст.307 (збут наркотичних засобів) та ч.1 ст.309 (незаконне зберігання наркотичних засобів) КК України. Наразі всі учасники організованої злочинної групи знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання при УМВС України в Чернівецькій обл.