ua en ru

Співробітники "Житлоінвестбуду" виступили проти "псевдоактивістів" під КМДА

Біля будівлі Київської міської державної адміністрації (КМДА) сьогодні, 9 лютого, зібралися працівники комунального підприємства "Житлоінвестбуд-УКБ", які вимагали розібратися з "псевдоактивистами", які блокують своїми діями роботу комунального підприємства. Про це повідомили організатори мітингу.

"Мені незрозуміла логіка цих "мітингувальників". Наприклад, ми їм показували документи, що підтверджують законність будівництва того чи іншого об'єкта. Однак вони не звертають на них ніякої уваги і продовжують стверджувати, що наше підприємство веде незаконну забудову. Це саме саме по собі нонсенс, тому що ми комунальне підприємство, виконуємо Київраді", - заявила начальник відділу адміністративно-кадрової роботи КП "Житлоінвестбуд-УКБ" Анжеліка Ковальова.

Працівники "Житлоінвестбуд" тримали плакати: "Ні професійним пікетувальникам!", "СТОП шантажу проплачених гастролерів", "Не заважайте нам працювати", "Титушки хочуть квартири безкоштовно" і т. д.

Нагадаємо, що одночасно біля КМДА проходив мітинг кількох громадських організацій, що вимагають припинити в столиці незаконну забудову, скасувати підвищення тарифів на проїзд у київському транспорті і т. д.

За словами одного з організаторів, головного координатора громадянської кампанії "Форум порятунку Києва" Віталія Черняховського, активісти вийшли під КМДА з вимогою звільнити директора комунального підприємства "Житлоінвестбуд-УКБ" В'ячеслава Непопа, а також виступили проти підвищення вартості проїзду в метрополітені.

Пікетувальники стояли з плакатами: "Кличко, навчи жити по новому", "Термінова люстрація депутата Київради та директора КП "Житлоінвестбуд-УКБ" Непопа В. І.", "Кличко, поверни схили Дніпра громадськості" і т. д.

Між учасниками цих паралельних мітингів періодично виникали словесні перепалки, а також правоохоронними органами припинялися спроби фізичного протистояння між ними.

Заступник директора "Житлоінвестбуд-УКБ" Олександр Поляруш зазначив, що акція проти директора комунального підприємства є частиною широкомасштабної кампанії, спрямованої на дестабілізацію ситуації в Києві. "Псевдоактивісти і представники радикалізованих верств суспільства поставили перед собою мету: дискредитувати нинішню київську владу, а також деякі політичні сили, щоб загальмувати реформи. Також блокування будівельної галузі, яка приносить до 30% надходжень до бюджету міста, призведе до паралічу економіки столиці. Крім того, пікетування маргіналами "всіх і вся" знижує довіру людей до громадянських протестів і знецінює досягнення Майдану", - упевнений Поляруш.

Комунальне підприємство "Житлоінвестбуд-УКБ" працює в Києві з 2002 р. За цей час компанією було побудовано 174 будинку, 4 дитячих садки, 3 школи та 1 лікарня.

Співробітники "Житлоінвестбуду" виступили проти "псевдоактивістів" під КМДА