ua en ru

Співробітники "ПрикарпатЗападтрансу" провели мітинг біля апеляційного госпсуду у Рівному

Співробітники "ПрикарпатЗападтрансу" провели мітинг біля апеляційного госпсуду у Рівному

Співробітники Рівненського підрозділу дочірнього підприємства "Прикарпатзахідтранс" в середу, 3 червня, вийшли до будівлі апеляційного господарського суду Рівненської області з вимогою від українських судів прийняти справедливе рішення щодо права власності на нафтопродуктопровід.

"Виходячи з судової тяжби, яка почалася в 2005 р., а її нова хвиля активно триває вже рік, можна зрозуміти, що нафтопродуктопровід Україну не цікавить. Олігархічні структури цікавляться тільки тим, що є в трубі. На жаль, від чиїхось приватних та корисливих інтересів страждають і працівники нашого підприємства, і державний бюджет", - констатує заступник директора по товарно-транспортним операціями ДП "Прикарпатзахідтранс" Оксана Кафідова.

За її словами, у зв'язку з судовими процесами компанії робота підприємства заблокована. "Більше 5 місяців ми не маємо можливості працювати - господарська діяльність зупинена, продукт коштує в трубі, і ми не маємо грошових надходжень. А відповідно не маємо можливості платити податки в державний бюджет", - зазначає Кафідова.

Відзначається, що в 2014 р. ДП "Прикарпатзахідтранс" щомісяця сплачувало до державного бюджету близько 1 млн грн податку на прибуток, ще майже 1,5 млн грн могло б надходити з фонду заробітної плати. У той же час, саму заробітну плату понад 650 працівників усіх підрозділів підприємства - в Рівненській, Львівській, Житомирській та Закарпатській областях - вже 3 місяці не отримують.

Нагадаємо, в кінці 2014 р. Рівненський апеляційний госпсуд ухвалив рішення про передачу нафтопродуктопроводу "Прикарпатзахідтранс" у власність держави в особі Фонду держмайна. Тоді ж цей же нафтопродуктопровід намагався забрати в своє управління дочірнє підприємство Міністерства енергетики ДП ПОНП, яке спільно з іншим дочірнім підприємством "Укртранснефтопродукт" протягом останніх місяців було замішано в захопленнях Одеського НПЗ, Васильківської нафтобази та Херсонського нафтоперевалочного комплексу.