ua en ru

Співробітники МВС затримали зловмисників, які переганяли танки з РФ на Донбас

Співробітники МВС затримали зловмисників, які переганяли танки з РФ на Донбас Фото: МВС

Слідчі дії тривають

Співробітники Міністерства внутрішніх справ (МВС) затримали у Маріуполі Донецької обл. зловмисників, які переганяли танки з Російської Федерації (РФ) на Донбас. Про це повідомляє прес-служба МВС у Донецькій обл.

"Обидва маріупольця, 1979 та 1983 років народження, минулого року потрапили до окупованого м. Новоазовськ і почали співпрацювати з терористами. Молодший з них був направлений до РФ, де пройшов навчання на водія танку та брав участь у перегоні нових Т-72 до Новоазовська", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, "контррозвідники" главку міліції Донецької обл., які займаються виявленням терористів та їх пособників, отримали оперативну інформацію про те, що двоє маріупольців, які входили до лав ДНР, повернулися у місто.

Зазначається, що у результаті спецоперації підозрювані були затримані та наразі дають свідчення.

"Встановлено, що минулого року два чоловіки, які працювали експедиторами та займалися доставкою продуктів, приїхали у Новоазовськ та почали співпрацювати з терористами. Молодший погодився пройти навчання у РФ на водія танку та пригнати звідти нову партію важкої техніки. За словами затриманого, він навчався у складі групи "абітурієнтів" з Новоазовського району, були там і групи з інших окупованих міст, кожна чисельністю до 30 осіб. Викладачем був кадровий офіцер. За 2 тижні на полігоні він показав "ази" керування танком. На базі, де проходило навчання, було багато "броні", нової, без розпізнавальних знаків", - йдеться у повідомленні.

Зокрема відзначається, що чоловік брав участь у перегоні до Новоазовська 6 новеньких Т-72. Кордон перетинали нелегально, оминаючи пункти пропуску. В окупованому місті кожному "новобранцю" видали особисту зброю - автомат "Калашникова".

Повідомляється, що правоохоронці встановили, що у квітні поточного року обидва фігуранти покинули Новоазовськ та поїхали на заробітки до РФ, звідки наприкінці серпня повернулися у Маріуполь. Тут на них вже чекали оперативники.

Як повідомляють у прес-службі, відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ч.2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Луганській обл. на території електростанції виявлені переносні ракетно-зенітні комплекси.