ua en ru

Співробітники лівійського посольства в Філіппінах підняли над будівлею прапор опозиції

Співробітники лівійського посольства в Філіппінах підняли над будівлею прапор повстанців. Вони також зняли зі стін портрети лівійського диктатора Муаммара Каддафі, передає Associated Press.
Консул посольства Фарадж Зарруг заявив, що близько 85% дипломатичних місій Лівії по всьому світу вже визнали легітимність опозиційної Перехідної національної ради (ПНС). За його словами, "можливо, через кілька днів все закінчиться".
Нагадаємо, після взяття резиденції Каддафі заколотники практично повністю контролюють столицю Лівії, м. Тріполі. Однак, за свідченнями очевидців, окремі осередки опору в місті залишаються. Тривають бої і в невеликих містах на захід і схід від столиці, де прихильники Каддафі чинять опір опозиції.
Тим часом лівійський лідер, про долю якого експерти сперечалися останні дві доби, виступив з черговим радіозверненням. Він зізнався, що покинув Тріполі, але зробив по місту невелику "таємну прогулянку", виявивши, що місто знаходиться поза небезпекою. У своєму радіозверненні Каддафі закликав жителів Тріполі вийти на вулиці міста і очистити їх від заколотників.