ua en ru

Працівники ліквідованого банку "Союз" не пускають чиновників ФГВФО

Працівники ліквідованого банку "Союз" не пускають чиновників ФГВФО Фото: ФГВФО

Розпочато досудове розслідування

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) повідомляє, що ліквідований КБ "Союз" не пускає уповноважену особу фонду в банк. Співробітники приватної охоронної фірми створюють перешкоди для доступу в приміщення фінустанови, повідомляє прес-служба ФГВФО.

У повідомленні говориться, що уповноважена особа фонду, виконуючи повноваження ліквідатора АТ КБ "Союз" прибуло в головний офіс фінустанови з тим. Щоб почати процедуру його ліквідації. Однак, колишні посадові особи банку стали чинити опір і закрили двері будівлі, відмовилися допускати уповноважена особа фонду.

На місце подій прибули співробітники поліції за викликом фонду, вони склали протокол і прийняли заяву уповноваженої особи ФГВФО про вчинення кримінального правопорушення.

За вказаним фактом Печерським управлінням поліції в Києві 16 березня 2016 року внесено дані до Єдиного реєстру досудовых розслідувань № 12016100060001937 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 342 КК України (опір представникам влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі ФГВФО) та розпочато досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НБУ ліквідує банк "Союз" з-за систематичного порушення банком законодавства з фінансового моніторингу.