ua en ru

Співробітники ДАІ в Києві зловживають "Візирами", - очевидець

На Новообухівській трасі біля Авторинку співробітники Державтоінспекції стоять з "Візирами" на відстані 150 метрів один від одного.

Співробітники Державтоінспекції у Києві зловживають використанням приладу для вимірювання швидкості автомобіля "Візир". Про це РБК-Україна повідомив очевидець.

Так, за його словами, на Новообухівській трасі біля Авторинку співробітники Державтоінспекції стоять з "Візирами" на відстані 150 метрів один від одного. На запитання, це вони роблять за дорученням начальства або за власною ініціативою, даішники відповідають, що із власної ініціативи.

Як повідомили РБК-Україна у прес-службі ДАІ Києва, використання "Візирів" дозволено наказом №33 від 1 березня 2010 р. Місця розташування приладів і відстань між ними співробітники ДАІ погоджують щоранку перед виходом на роботу з начальством. Відстань між "Візирами", як зазначили у прес-службі, не регламентується і може бути будь-якою. "Дистанція у 150 метрів не заборонена", - наголосив представник прес-служби.

Раніше прокуратура припиняла використання зазначених приладів через зловживання ними співробітниками ДАІ: часті були випадки вимагання грошей даішниками у водіїв після фіксації перевищення швидкості. Однак зараз використання приладів знову дозволено.