ua en ru

Співробітникам "Волинського облавтодору" обіцяють на тижні почати виплату зарплати

Співробітникам "Волинського облавтодору" обіцяють на тижні почати виплату зарплати Фото: Андрій Пивоварський

Пивоварський також прагне не допустити повторення ситуації в інших областях

Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський обіцяв на цьому тижні почати виплату боргу по зарплаті співробітникам філій ДП "Волинський облавтодор". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства інфраструктури.

"Ми підтримуємо людей у їх прагненні боротися за свої права. Кожен, хто працює, має отримувати свою зарплату в повному обсязі і вчасно. Працівники не винні в багаторічних борги перед підрядниками, однак страждають саме вони. Я особисто слідкую за тим, щоб виплата зарплати почалася ще до кінця тижня, а також буду просити Уряд голосувати за ухвалення змін до постанови №498, щоб подібна ситуація не виникла в жодній іншій області", - підкреслив Пивоварський.

Відзначається, що заборгованість по виплаті заробітної плати працівникам філій ДП "Волинський облавтодор" виникла в результаті тривалого блокування рахунків Служби автомобільних доріг у Волинській області. Воно було розпочато з січня 2015 р. внаслідок судових рішень, прийнятих на користь підрядних організацій. Підставою для блокування рахунків є заборгованість за роботи підрядну організацію ШРБУ-50, виконані у 2012-2013 рр. за рахунок кредитних коштів, залучених Укравтодором під державні гарантії.

В даний час керівництвом "Укравтодору" спільно зі Службою автомобільних доріг у Волинській області проводяться переговори з кредиторами про розблокування рахунків. Вже досягнута домовленість про погашення частини боргу.

Нагадаємо, раніше близько 400 співробітників ДП "Волинський облавтодор" перекривали автомобільні дороги загальнодержавного значення у 11-ти населених пунктах Волинської області.