ua en ru

Співробітник штабу Трампа просив у ізраїльської фірми плани впливу на онлайн-аудиторію, - NYT

Співробітник штабу Трампа просив у ізраїльської фірми плани впливу на онлайн-аудиторію, - NYT Фото: Рік Гейтс (twitter.com/thehill)

Також виборчий штаб Трампа цікавився впливом на делегатів Республіканської партії

В опублікованому матеріалі New York Times сказано, що працівник виборчого штабу Дональда Трампа і друг Манафорта Рік Гейтс в 2016 році запросив у ізраїльської компанії плани по маніпулюванні онлайн-аудиторії. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на New York Times.

У матеріалі сказано, що це було необхідно для перемоги над супротивниками в праймеріз Республіканської партії, а також Хіларі Клінтон.

Повідомляється, що одна з пропозицій надійшла від фірми Psy-Group, співробітники якої є колишніми офіцерами ізраїльських спецслужби. У компанії для позначення Трампа використовували слово "Лев", а для Хіларі Клінтон - "Ліс". Головний конкурент Трампа сентатор Тед Круз мав кодову назву "Ведмідь".

У виданні зазначають, що у зборі інформації про Клінтон та її помічників були використані елементи традиційного дослідження політичних опонентів. Також воно містить загадкову мову, наявність якої передбачає використання таємних засобів для створення "розвідувальних досьє".

Докази того, що штаб Трампа діяв за цими пропозиціям відсутні, а сам Гейтс встиг втратити інтерес до розробок компанії. Тоді ж, власник ізраїльської фірми Джоел Замела в серпні 2016-го року зустрічався з сином Трампа Дональдом-молодшим.

За даними журналістів видання - зараз фірма Psy-Group знаходиться в стані ліквідації.

Нагадаємо, раніше Рік Гейтс повідомив, що Манафорт брав участь у президентській кампанії Порошенко. За словами Гейтса, вони з Манафортом останній раз працювали в Україні над кампанією "Опозиційного блоку" в жовтні 2014 року і асистували Порошенко.