ua en ru

За співпрацю з бойовиками ДНР заарештували 2 міліціонерів

За співпрацю з бойовиками ДНР заарештували 2 міліціонерів Фото: ДНР

Зловмисникам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб

За співпрацю з бойовиками так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) заарештували двох міліціонерів. Про це у Facebook повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

"Краматорський міський суд Донецької області задовольнив клопотання прокуратури Донецької області та залишив за ґратами діючого співробітника Слов'янського МВ ГУМВС України в Донецькій області та ще одного колишнього міліціонера, які обґрунтовано підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під час досудового розслідування, яке проводить слідчий відділ прокуратури Донецької області встановлено, що у червні 2014 року, під час окупації міста Слов'янськ представниками терористичної організації ДНР правоохоронці активно співпрацювали з терористами, а саме - незаконно затримували громадян та залучали їх до примусової праці з будівництва блокпостів бойовиків.

"9 жовтня під час спільної операції представників прокуратури Донеччини та співробітників ОВС, колишнього та діючого міліціонерів було затримано. Наразі їм повідомлено про підозру у скоєнні вказаного правопорушення та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, досудове розслідування наразі триває, санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

За клопотанням прокуратури Донецької області заарештовані міліціонери, які підозрюються у співпраці з терористами «ДНР»...

Posted by Прокуратура Донецької області on 9 октября 2015 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ викрила вербувальника бойовиків ЛНР в соцмережах.