ua en ru

Група хакерів зламала облікові записи YouTube

Група хакерів зламала облікові записи YouTube Фото: YouTube

Сотні каналів були зламані групою безпеки OurMine

Сотні каналів YouTube були зламані групою безпеки OurMine, яка стверджує, що це "Найбільший злом у історії YouTube". Про це повідомляє The Sydney Morning Herald.

"Відео зі зламаних облікових записів відображається з заголовками, які починаються з "#OurMine" і мають опис: "Агов, це OurMine, не хвилюйтеся, ми просто перевіряємо вашу безпеку, будь ласка, зв'яжіться з нами для отримання додаткової інформації", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, в числі "зламаних" - користувачі мережі Studio71, яка представляє понад 1200 каналів, включаючи RomanAtwoodVlogs, JustKiddingNews і Wranglerstar. Незабаром після злому, Wranglerstar заявив, що YouTube нейтралізував злом і що не було витоку ніякої особистої інформації.

OurMine - це група безпеки, відома як зломщик високопрофільних акаунтів у соціальних мережах, засіб поширення своїх онлайн-сервісів, а також висвітлення проблем з безпекою.

"У нас немає поганих намірів і ми дбаємо тільки про безпеку і конфіденційність ваших облікових записів і мережі", - повідомляє група на своєму сайті.

В аналогічному інциденті на початку квітня OurMine взяла на себе відповідальність за зломи низки гучних YouTubers. Не було нанесено довгострокового збитку каналах і відео, і опису, за повідомленнями, були повернуті в нормальний стан протягом годин після інциденту.

У червні команда OurMine зламала рахунок Pinterest генерального директора Facebook Марка Цукерберга.

Серед інших жертв злому генеральний директор Google Сундар Пичаі, венчурний капіталіст Марк Сустера, Ренді Цукерберг, засновник Spotify Даніель Екка, технічний директор Amazon Вернер Фогель і актор Чаннінг Татум.

У власника YouTube Google запросили коментарі з приводу інциденту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що хакери зламали додаток американської газети New York Post і відправили кілька push-повідомлень з підтримкою президента Сполучених штатів Дональда Трампа.