ua en ru

Сотні мігрантів у Греції готуються до прориву кордону з Македонією

Сотні мігрантів у Греції готуються до прориву кордону з Македонією Фото: мігранти у Європі (Reuters)

Про це з посиланням на очевидців події повідомляє Reuters

Сотні мігрантів залишили табір, розташований поблизу північного кордону Греції, щоб спробувати обійти паркан, що перешкоджає їм шлях до Македонії. Про це з посиланням на очевидців події повідомляє Reuters.

За словами свідка, велика група мігрантів покинула наметовий табір біля міста Ідомені, де принаймні 12 тисяч осіб містилися в антисанітарних умовах, оскільки Македонія та інші країни заблокували їм шлях на північ так званим західним балканським маршрутом.

Загалом до греко-македонського кордону направляються близько 300 мігрантів, серед яких десятки дітей.

Як зазначається, умови у таборі в Ідомені погіршилися після декількох днів зливових дощів.

Водночас у поліції Македонії заявили, що в річці неподалік кордону із Грецією виявлено тіла двох чоловіків і однієї жінки, які є, ймовірно, мігрантами.

Загалом у Греції біля кордону з Македонією зараз перебувають близько 40 тисяч мігрантів, які опинилися там після того, як країни колишньої Югославії закрили для них свої кордони. Ця заборона спонукала багатьох шукати більш небезпечні шляхи обходу кордону.

Як повідомлялося, у тимчасовому таборі для біженців у Греції є загроза епідемії.

Нагадаємо, 9 березня Македонія закрила кордон для нелегальних мігрантів. На такий крок місцева влада пішла після того, як нові жорсткі обмеження для біженців оголосили Словенія та Сербія.