ua en ru

Більше сотні людей вийшли захищати компанію "БРСМ-Нафта" від "рейдерів" з ДФС

Більше сотні людей вийшли захищати компанію "БРСМ-Нафта" від "рейдерів" з ДФС Фото: БРСМ

Більше сотні людей вийшли захищати компанію "БРСМ-Нафта" від "рейдерів" з ДФС

Більше сотні людей вийшли захищати компанію "БРСМ-Нафта" від "рейдерів" з Державної фіскальної служби (ДФС). Про це повідомляють українські ЗМІ.

Як наголошується, десятки об'єктів національної мережі АЗС "БРСМ-Нафта" по всій Україні були захоплені спецназівцями Державної фіскальної служби. На думку представників компанії, податківці "виконують замовлення" високопосадовців.

"Тут відбувається грубе порушення законних прав і свобод підприємства – компанії "Стейт Оіл". 18 числа цього місяця компанія отримала рішення суду про розблокування нафтобази в селі Переяславське. Але на сьогодні працівниками ДФС, половина з яких знаходяться зі зброєю, заблокована діяльність нафтобази", - пояснює ситуацію на місці подій юрист Віталій Теплюк.

Зазначимо, керівництво компанії неодноразово заявляло, що дії ДФС на чолі з Романом Насіровым мають рейдерський характер. Зокрема, В БРСМ заявляли про несанкціоновані обшуки одночасно на десятках підприємств компанії, "безпідставний" арешт майна, блокування роботи, ігнорування законів, грубе поводження з працівниками компанії. Згідно з даними ЗМІ, керувати "рейдерським захопленням" національної мережі "БРСМ-Нафта" може заступник голови ДФС, куратор податкової міліції Сергій Білан.

Раніше керівництво компанії публічно звернулось до президента України і генерального прокурора з проханням "захистити від ДФС" приватний бізнес, який наповнює державний бюджет.

"На сьогоднішній день близько 25 станцій заблоковано, вони не працюють. Ми не можемо завозити паливо, ми не можемо його реалізовувати. Люди вийшли сюди, тому що вони втратили роботу через дії ДФС. Це проблема загальнодержавного масштабу, тому що це сигнал для світового бізнесу, - у державних органах України працюють рейдери. Ніхто інвестувати в нашу країну не буде, якщо у нас не захищається приватна власність", - говорить директор департаменту стратегічного маркетингу компанії "Стейт Оіл" Олександр Мельничук.

Також в компанії підрахували, що дії податківців вже призвели до недоотримання районними та селищними бюджетами близько 5 млн гривень роздрібного акцизу. Це, за даними компанії, в основному гроші, які йдуть на фінансування лікарень, шкіл та дошкільних дитячих установ на місцях.

Працівники нафтобази в Переяславському сподіваються, що їм повернуть робочі місця. Згідно з даними ЗМІ, мирний пікет ледь не дійшов до бійки. При цьому ніхто не постраждав. Мітингувальники вимагають назвати імена чиновників, які на державних посадах займаються "відвертими крадіжками".

Більше сотні людей вийшли захищати компанію "БРСМ-Нафта" від "рейдерів" з ДФС