ua en ru

Стан доріг в Україні в 2010 р. найгірший за останні десять років, - учасник ринку.

Стан доріг в Україні в 2010 р. найгірший за останні десять років. Про це повідомив РБК-Україна заступник генерального директора компанії "Альтком" Михайло Ковальов. "Це пов'язано зі збігом двох чинників: холодної зими зі значними опадами і дефіцитом коштів на ремонтні дорожні роботи за останні роки", - сказав він.

"В останні два-три роки ремонти практично не проводилися. Фінансування складало близько 30%. Гарантійні терміни експлуатації доріг давно перевищені, а тут ще така зима", - пояснив М.Ковальов. За його словами, компанія "Альтком" в 2009 р. виконала близько 10% дорожніх робіт від середньорічного показника за останні роки. Борг бюджету і держкомпаній перед підприємством досяг 300 млн грн.

Він відзначив, що в 2010 р. одним із пріоритетів уряду має стати фінансування дорожнього господарства, зокрема враховуючи проведення в Україні Євро-2012. "Інакше на деяких ділянках дороги можуть просто зникнути, як це відбулося цього року на трасі Одеса-Миколаїв", - підкреслив М.Ковальов.

Фахівець відзначив, що країни ЄС вже давно перейшли на будівництво автодоріг на бетонній подушці. До цієї технології, яка використовувалася ще в Радянському Союзі, повернулися Росія, Білорусь та Грузія. "Україна також має йти цим шляхом. Такі дороги дорогі, але служать мінімум 30 років", - підкреслив М.Ковальов.

Фінансово-промислова група "Альтком" здійснює проектування, лінійне будівництво транспортних магістралей, комплексне будівництво автодоріг-шляхопроводів, а також виконує середній і капітальний ремонт дорожнього покриття.