ua en ru

Стан військового, який отримав опіки під час вибуху в Генічеську, стабільний, - Міноборони

Стан військового, який отримав опіки під час вибуху в Генічеську, є стабільний. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив директор Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України полковник медичної служби Віталій Андронатій, передає кореспондент РБК-Україна.

"У Генічеську один з наших військовослужбовців отримав дуже великі опіки - 85%. Фактично з такими опіками люди не виживають. Спрацювала система евакуації хворого, ми його швидко перекинули вертольотом до Мелітополя, а з Мелітополя до Києва літаком. Протягом трьох годин він був доставлений до спеціалізованого опікового центру міста Києва. На даний момент він стабільний, і лікарі кажуть, що у нього є багато шансів вижити", - сказав він.

Нагадаємо, 13 травня у прикордонному з Кримом Генічеському районі Херсонської області, біля села Рівне, де дислокується підрозділ українських військових, вибухнула самохідна артилерійська установка. В результаті вибуху двоє військовослужбовців загинули, а ще двох доставили до Генічеської райлікарні.