ua en ru

Стан доріг у Дніпропетровській області перевіряє спецкомісія ОДА, - Резніченко

Стан доріг у Дніпропетровській області перевіряє спецкомісія ОДА, - Резніченко Фото: Валентин Резніченко

За словами голови Дніпропетровської ОДА, комісія вже перевірила половину доріг регіону

Спеціальна комісія Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ОДА) перевіряє стан відремонтованих в 2016 році доріг на території області. Про це повідомив голова ОДА Валентин Резніченко, передає прес-служба відомства.

Зокрема, за його словами, дороги, стан яких інспекція визнає незадовільними, будуть відремонтовані підрядниками за свій рахунок. Всього в минулому році обласна адміністрація замовила ремонт 156 доріг в регіоні.

"Комісія вже перевірила половину доріг області. В деяких місцях не пройшли випробування взимку дороги в Кривому Розі, Нікополі, Першотравенську, Тернівці, Синельниковому. У той же час, згідно з контрактами між обласною адміністрацією та підрядниками, останні взяли на себе зобов'язання щодо утримання доріг у задовільному стані, а також своєчасного усунення недоліків за власний рахунок, а не за рахунок обласного бюджету", - підкреслив Резніченко.

Варто відзначити, що на деяких ділянках експерти зафіксували такі недоліки, як відшарування асфальту, нерівності в покритті, вибоїни, недотримання гідроізоляції швів. За словами голови Дніпропетровської ОДА, виправити недоліки компанії-підрядники зобов'язані до травня цього року. У той же час, підкреслив Резніченко, приблизно 90% доріг, побудованих в минулому році, "перезимували" в хорошому стані.

Спецкомісія ОДА має намір незабаром завершити інспекцію всіх доріг, при цьому не повідомляє заздалегідь, яка з них буде піддана перевірці.

Раніше у своєму інтерв'ю ЗМІ Резніченко заявляв, що цілий ряд соціальних, економічних та організаційних ініціатив, які були реалізовані у Дніпропетровській області за останній час, здійснені завдяки діяльності команди президента Петра Порошенка, яку він представляє на посаді голова ОДА.

"Це не команда Резніченка, а команда президента, оскільки він відповідає за інститут губернаторства, а ми просуваємо його ініціативи. Я часто чую, що у Петра Порошенка невелика лавка запасних. Але його команда сильна і працює, знаю це по собі, тому що я і мої соратники - її частина", - зазначив голова Дніпропетровської ОДА.

Нагадаємо, за словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, Україна в три рази збільшить фінансування дорожньої інфраструктури в 2017 році.