ua en ru

Відбулася телефонна розмова Порошенко, Путіна, Меркель і Олланда по ситуації в Україні

Сьогодні відбувся чотиристоронній телефонну розмову з участю Президента України, Федерального канцлера Німеччини, Президента Франції Франсуа Олланда і Президента Росії Володимира Путіна.

Сьогодні відбулася чотиристороння телефонна розмова з участю Президента України Петра Порошенка, федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель, Президента Франції Франсуа Олланда і Президента Росії Володимира Путіна. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Під час розмови Порошенко поінформував співрозмовників про серйозні порушення, що виникли в ході реалізації оголошеного ним режиму припинення застосування сили в односторонньому порядку. Президент Росії підтримав пропозицію Порошенку про введення режиму припинення вогню і його моніторингу.

Порошенко підкреслив, що реалізація мирного плану і забезпечення контролю всього периметра кордону можлива за умови присутності спостерігачів ОБСЄ, включаючи представників Росії.

У ході розмови Президент України зазначив, що рішення Ради Федерації щодо скасування дозволу на використання військ РФ на території України є позитивним сигналом на шляху реалізації мирного плану. При цьому він підкреслив, що сьогодні Україна чекає на реальні дії з боку Росії, які сприятимуть подальшій стабілізації ситуації на Донбасі. Глава держави закликав Президента Росії прийняти конкретні заходи по припиненню постачання бойовикам зброї і техніки через кордон України.