ua en ru

Відбулася офіційна церемонія відкриття стадіону "Арена Львів"

Стадіон "Арена Львів" офіційно відкрито. Символічну стрічку перерізали двоє дітей - хлопчик і дівчинка, передає кореспондент РБК-Україна.

Урочисте відкриття являло собою символічну історію зародження Львова, яка складалася з трьох актів: зародження перших поселень на території Львова, підпал міста і тріумфальна перемога Данила Галицького, якого символічно коронували кілька сотень учасників дійства з допомогою невеликих золотистих стрічок, котрі утворили корону.

Після цього відбувся вихід співачки Руслани, її супроводжувала імпровізована хвиля по стадіону. Слідом за цим відбувся урочистий вихід кращих спортсменів Львова за його історію, включаючи футболістів "Карпат", чемпіонів світу та Олімпійських ігор.

Слідом за цим учасники дійства зобразили напис "Арена Львів", після чого з'явилися чотири фігури у формі повітряних зміїв. Потім на полі з'явилася головна учасниця дійства - американська співачка Anastacia.

Незважаючи на те, що за п'ять хвилин до початку відкриття стадіон був заповнений на 80%, до початку церемонії трибуни були заповнені на 100%. Відкриття мало розпочатися о 19:30, але почалося на 10 хвилин пізніше.

На жаль, слід констатувати, що організатори не встигли закінчити повністю будівельні роботи. При вході на стадіон розташувався будівельний кран, а між глядацькими секторами лежали довгі дроти. Крім того, кидався в очі недороблений дах. Нагадаємо, раніше фахівці, які працювали на цьому об'єкті, запевнили Президента Віктора Януковича, що всі роботи до відкриття стадіону будуть завершені.

Особливе незадоволення у тих, хто прийшов на відкриття стадіону, викликав інформаційний ролик, присвячений історії "Карпат", у фіналі якого було розказано про долю львівського стадіону і в якому були використані фрагменти виступу Януковича і відео з його участю. Поява на екрані Президента викликала несхвальний гул трибун.