ua en ru

Суперником Алієва на президентських виборах в Азербайджані стане сценарист "Білого сонця пустелі"

Азербайджанський кінодраматург Рустам Ібрагімбеков обраний єдиним кандидатом на президентських виборах від усіх опозиційних партій, об'єднаних у Національну раду демократичних сил (НСДС).

Азербайджанський кінодраматург Рустам Ібрагімбеков (на фото) обраний єдиним кандидатом на президентських виборах від усіх опозиційних партій, об'єднаних у Національну раду демократичних сил (НСДС).

Між тим башган партії "Мусават" Іса Гамбар зазначив, що з вибором Ібрагімбекова в якості кандидата пов'язані і деякі ризики, зокрема, те, що він не знаходиться в Азербайджані.

Між тим Гамбар зазначив, що до реєстрації кандидатури Національної ради в силі залишається рішення від 4 січня, згідно з яким Гамбар є кандидатом в Президенти від партії "Мусават".

На початку червня повідомлялося, що лідер Азербайджану Ільхам Алієв висунутий на третій президентський термін від правлячої партії країни. Крім того, делегати переобрали головою партії "Новий Азербайджан".

Вибори Президента Азербайджану пройдуть 16 жовтня 2013 р.

Ібрагімбеков - радянський письменник, драматург, режисер і сценарист, лауреат державних премій. Сценарист більш ніж 40 фільмів, включаючи "Біле сонце пустелі", "Сибірський цирульник", "Стомлені сонцем". Ібрагімбекову 74 роки.

Алієву 51 рік, він очолює країну з 2003 р. До цього протягом 10 років державою керував його батько Гейдар Алієв.