ua en ru

Sony представила найтонший у світі планшет Xperia Tablet Z

Компанія Sony 21 січня представила свій 10-дюймовий планшет Xperia Tablet Z. Дизайн японського гаджета витриманий в одному стилі з раніше представленими смартфонами Xperia Z і Xperia ZL. Він став найбільш тонким серед аналогічних пристроїв: його товщина складає всього 6,9 мм при вазі 495 грамів. Для порівняння, товщина iPad mini від Apple становить 7,2 мм.

Нова "таблетка" Sony заснована на чіпсеті Qualcomm APQ8064 з 4-ядерним процесором з тактовою частотою 1,5 ГГц і працює на базі операційної системи Android 4.1 Jelly Bean. Планшет має 2 Гб оперативної пам'яті і 32 Гб вбудованої пам'яті з підтримкою карти MicroSD.

Гаджет оснащений 10,1-дюймовим екраном з роздільною здатністю 1920x1200 пікселів, що використовує технологію Mobile Bravia Engine 2,2-мегапіксельною передньою камерою і 8,1-мегапіксельною задньою камерою з технологією Exmore R, а також модулями Wi-Fi, LTE і NFC.

Xperia Tablet Z позиціонується як пило- і вологозахисний пристрій і має акумулятор ємністю 6000 мАг.
Орієнтовна вартість планшета і дата початку його продажів поки не оголошені. За неофіційною інформацією, на японському ринку він може з'явитися вже навесні 2013 р.

Читайте також: У Лас-Вегасі представили смартфони нового покоління і 4K-телевізор (фото)