ua en ru

Sony планує покупку американського онлайн-дистриб'ютора комп'ютерних ігор Gaikai

Японський медіа-гігант Sony готується до покупки приватної американської компанії Gaikai, що займається онлайн-дистрибуцією комп'ютерних ігор. Про це йдеться в офіційному прес-релізі компанії.

Компанія Gaikai займається дистрибуцією комп'ютерних ігор за допомогою технологій хмарних обчислень. Дані технології дозволяють користувачеві грати в комп'ютерні ігри за допомогою віддаленого сервера, на якому розміщена сама гра. Також на сервері проводяться всі пов'язані з грою обчислення і зберігаються всі необхідні дані, включаючи профіль користувача і всі збережені ігри. Користувачеві ж через онлайнове з'єднання поставляється тільки звук та відео. Таким чином з системою Gaikai може працювати будь-який комп'ютер, здатний відтворювати відео.

Технології Gaikai будуть використовуватися Sony для поширення розроблюваних ними комп'ютерних ігор, наголошується в повідомленні.

Загальна сума операції на даний момент не розголошується.

Нагадаємо, чисті збитки (доступні для розподілу серед акціонерів) одного з найбільших в світі виробників споживчої електроніки японської Sony Corp. за 2011-2012 фінансовий рік, що завершився 31 березня 2012 р., зросли в 1,7 рази і склали 456,7 млрд ієн (5,72 млрд дол.), тоді як роком раніше компанія отримала чисті збитки у розмірі 259,6 млрд ієн.